diumenge, 7 d’abril del 2019

Ferrari V-6 - Ref. C-39



Recordo que tenia el Ferrari V6 verd donat per un amic, el xassís estava molt deformat per l'escalfor del motor RX, i la carrosseria també estava en molt mal estat. Va desaparèixer fa anys i no l'he trobat més.

L'única opció de completar l'antiga col·lecció, era esperar l'oportunitat de fer-me amb un model igual, això sí, sense tenir cap pressa.

Quan es va presentar l'ocasió, vaig adquirir un model d'una de les col·leccions d'Altaya, tenia algun defecte a la carrosseria, però era ideal com a donant de peces.
La carrosseria i el xassís el vaig adquirir uns quants anys després.


La restauració ha consistit únicament a netejar i polir les parts de plàstic. El defecte més greu és el típic forat a la carrosseria fet amb l'únic cargol que té el model. El cobreixo amb una mica d'acetona, a causa de la brutícia de dins del forat, queda una petita marca negra, que quedarà tapada un cop col·loqui el dorsal.

S'ha d'anar amb compte al treure les peces que utilitzaré del model Altaya ja que es poden trencar, sobretot el parabrisa. El passador, el cargol, el suport de la guia, els eixos, rodes i pneumàtics són aquest model.

Els eixos Altaya són de color gris i no de metall nu com els d'Exin, per tant els hi elimino la pintura i els poleixo, a més substitueixo la corona grisa per una blanca original d'Exin de 27 dents per acomodar el motor RX. Finalment, el pilot, els amortidors, els coixinets, la guia i el motor RX són del meu estoc de peces.



Prefereixo no repintar el pilot, ja que la pintura original es conserva gairebé tota.


La decoració només consisteix amb tres dorsals, un al davant i dos a la part posterior.

Decideixo fabricar-los jo mateix utilitzant una informació trobada fa temps en un fòrum on indicava que el diàmetre del dorsal era de 13 mm i els dígits de 30 pt amb la font Swiss911 XCm BT.



 Amb el Photoshop faig una plantilla amb cercles de 13,5 mm de diàmetre amb diferents numerals, tots ells a 32 pt, ja que em sembla una mida més adient.

Imprimeixo el document en un foli A4 de paper adhesiu blanc amb una impressora làser perquè la impressió és més brillant que utilitzant una de tinta. Quan està ben sec aplico vàries capes de vernís brillant. 



Per retallar els dorsals utilitzo una anella de 13 mm de diàmetre, no queda del tot perfecte. Canviaré els dorsals quan ho pugui fer amb un cisell perforador circular del mateix diàmetre.





Un altre més per la col·lecció.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada