dissabte, 31 de juliol del 2010

SIGMA F.1 - Ref. 4047 (Groc)




Model que formava part del GP-26, regal de Reis a mitjans dels 70. Color groc i dorsal número 8.
Tant el xassís com la carrosseria, estan pintats de negre, falta l’aleró, els dos retrovisors, el parabrises, els tubs d’escapament i les calques, ho adquireixo tot a Slotmania.

Utilitzo el producte domèstic Forza per despintar-lo, amb dos aplicacions és suficient per deixar-lo en el seu color original.

Aprecio que el costat dret de la carrosseria està una mica deformada i la intento arreglar a base d’aigua calenta, després de varies proves sembla que torna a la seva posició inicial.


Com passava habitualment amb els vells bòlids d’EXIN, de tant muntar-los i desmuntar-los i per culpa del plàstic tou del que estaven fets, els cargols es passaven de rosca i podien perforar la carrosseria, evidentment aquest és el nostre cas, podem observar un forat a la part davantera i dos més a cada lateral.

Utilitzo plàstic d’un tros de suport de l’aleró que encara conservo, amb acetona pura faig una mena de pasta que utilitzo per reomplir els forats en varies vegades i amb una quantitat molt petita, deixant assecar entre aplicació i aplicació.

Poleixo tot el conjunt amb paper de vidre del número 600 i 1000 fins que el resultat ens sembli òptim.

Ja que al despintar-lo, també ha marxar el color original del pilot, aplico pintura Tamiya de color blau. La base del motor simulat també el repinto amb color alumini de la mateixa marca.

Abans de muntar totes les peces el poleixo amb poliment líquid Titán durant força estona fins que torni la brillantor característica dels cotxes EXIN.

Finalment, mitjançant MicroSet i MicroSol fixo les noves calques amb el dorsal 8, el mateix que duia originalment.

Passat un temps observo que la part que estava deformada es torna a doblegar, segurament aquesta restauració tindrà segona part.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada